اگر شما در نرم افزاری مثل word برای قسمتهای مختلف متن خود، از فرمت دلخواهتان (تغییر سایز، نوع قلم، رنگ و...) استفاده میکنید و آن فرمت را در قسمتهای دیگر سند هم استفاده میکنید؛ میتوانید برای راحتی و سرعت بخشیدن به کارتان، از ترفند زیر استفاده نمایید.
نرمافزار word، جزو نرمافزارهایی است که تقریباً روی تمام سیستم ها نصب است؛ حتی اگر از آن استفاده نکند!
و این در حالی است که کاربرانی که تازهکار هستند، معمولاً با همان تنظیمات اولیه word، سند خود را ایجاد میکنند. حال اگر با تنظیمات قسمتهای مختلف این نرم افزار آشنا شوند، میتواند کار را برای خودشان آسان تر کنند؛ چرا که با توجه به نیازشان میتوانند تغییرات دلخواه را در تنظیمات وورد اعمال کنند.
در ادامه به معرفی کاربردیترین تنظیماتی که میتواند برای شما مفید باشد، میپردازیم:
اگر لپ تاپ یا سیستم خانگی شما دارای نمایشگر لمسی میباشد، بهتر است در نرم افزار آفیس، تنظیمات مربوط به استفاده از انگشت دست به جای موس را فعال کنید. این قابلیت در آفیس 2013 گنجانده شده است.
البته اگر از نمایشگر معمولی استفاده میکنید؛ باز هم میتوانید این قابلیت را فعال کنید تا نمای جدیدی از آفیس را تجربه کنید ولی همچنان باید از موس استفاده نمایید!
اگر یک فایل متنی چندین صفحهای را در اختیار داشته باشید، مطمئناً خیلی سخت است که به دنبال موضوعات و فهرست های مورد نظرتان در آن بگردید. اما در نرمافزار Word این امکان فراهم شده است تا با استفاده از Bookmark و Hyperlink، برای موضوعات سند خود یک فهرست ایجاد کنید تا بتوانید با کلیک روی آنها به محل مورد نظر بروید.
به عنوان مثال شما در حال تایپ یک کتاب 200 صفحهای در مورد نرمافزار آفیس هستید. حال این کتاب میتواند دارای موضوعاتی مثل آموزش اکسل،وورد،آتلوک،پاورپوینت و...باشد. اکنون شما میتوانید در ابتدای سند خود، فهرستی را تهیه کنید تا مثلاً با کلیک روی «آموزش اکسل»، به صفحه مربوط به آن هدایت شوید.
برای این کار ابتدا فهرست مورد نظر را ایجاد کنید. این فهرست میتواند خیلی ساده و فقط با قرار دادن اسم موضوعات در ابتدای سند باشد یا حرفه ای تر باشد (در مقالات قبلی به طور کامل درباره روشهای ایجاد فهرست توضیح دادهایم) :
پس از اینکه فهرست بندی انجام شد، به صفحه مربوط به اولین موضوع بروید. مثلاً اگر موضوع اول شما «آموزش word»است، به صفحهای که این آموزش در آن درج شده است بروید و عنوان آن را در حالت انتخاب قرار دهید.
اگر در حال ویرایش یک فایل متنی هستید که در متن آن از دو یا چند زبان استفاده شده است، بهتر است از این روش برای تغییر خودکار زبان صفحهکلید استفاده کنید.
در نرمافزار های آفیس این قابلیت وجود دارد؛ که با فعال کردن آن، هرگاه مکان نمای موس را روی زبان خاصی ببرید، زبان صفحهکلید نیز به همان زبان تغییر کند. بهعنوان مثال، شما یک فایل وورد را در اختیار دارید که از در متن آن از دو زبان انگلیسی و فارسی استفاده شده است. اکنون اگر زبان صفحهکلید فارسی باشد و بخواهید کلمههای انگلیسی را ویرایش کنید، دیگر لازم از کلید Alt+shift استفاده کنید، چرا که با قرار دادن مکان نمای موس روی کلمه مورد نظر، نرمافزار به طور خودکار زبان صفحهکلید را به انگلیسی تبدیل میکند.
اگر دوست ندارید فایل وورد شما توسط دیگران ویرایش شود، با استفاده از روش زیر، میتوانید سطح دسترسی کاربران را برای جلوگیری از ویرایش فایل وورد خود تعیین نمایید. شما میتوانید تمام سند یا بخشهایی از آن را محافظت کنید یا اینکه طوری سندتان را تنظیم کنید تا تنها کاربرانی که رمز عبوری که شما برای آنها تعیین میکنید را در اختیار داشته باشند بتوانند فایل شما را ویرایش کنند.